Totaalleverancier

Onze carbon- en glasvezel profielen kunnen in veel producten zorgen voor betere prestaties. Echter, de opbouw van de profielen is vaak sterk afhankelijk van de toepassing.

Composiet buizen kunnen op verschillende manieren worden geproduceerd en iedere techniek heeft zijn eigen voor- en nadelen. Aan de hand van het ontwerp van het eindproduct maken wij een keuze uit 3 verschillende productietechnieken en dat onderscheid ons in de markt, en maakt ons totaalleverancier.

Een korte omschrijving van deze technieken:

Pultrusie / Pullwinding

Een continue proces waarbij, met hars geïmpregneerde koolstof- of glasvezels of een combinatie van beide, door een verhitte worden matrijs getrokken. Vezeloriëntatie hoofdzakelijk in de langsrichting (UD) maar door de pullwinding techniek is het ook mogelijk om vezels onder een hoek te wikkelen en/of te vlechten. Een ideaal proces voor de productie van grote aantallen waardoor een gunstig prijsniveau.

ATC heeft een breed assortiment standaard carbon- en glasvezel buizen welke meestal uit voorraad leverbaar zijn. Alle buizen en staven zijn leverbaar in lengtes tot 6 meter.


Filament Winding

ATC werkt samen met BT Composites uit Griekenland en is daarmee agent voor de West-Europese markt. Wij beschikken daardoor over een hypermoderne productiefaciliteit om carbon- en glasvezel profielen te wikkelen tot lengtes van 13m uit één stuk.

Bij deze productietechniek worden geïmpregneerde vezels om een kern (mandrell) gewikkeld. Deze kern is bepalend voor de binnendiameter van de buis, de wanddikte en buitendiameter van de buis zijn op wens te maken. Ideaal voor enkelstuks of kleinere series.

Het grote voordeel van deze techniek is de grote vrijheid in de keuze van de vezelrichting. Grote diameters met grote wanddiktes mogelijk. Door deze samenwerking levert ATC een hoogwaardig product tegen een zeer concurrerende prijs. 

Wij hebben gemiddeld iedere 2 weken een transport waardoor zelfs op maat gemaakte producten snel te leveren zijn.


Prepreg Technologie / Roll Wrapping

Met deze techniek worden voor-geïmpregneerde weefsels om een kern gelamineerd. Nauwkeurige productiemethode waardoor deze lichtgewicht carbon buizen breed inzetbaar zijn in de machine- en apparatenbouw. indien nodig worden deze buizen rondgeslepen binnen een h6 tolerantie. Bijzonder hoogwaardige uitstraling door standaard hoogglans afwerking. Leverbaar uit voorraad in diameters van 5mm tot 80mm.